Teatru Păpuși
Teatru de papusi pentru copii! Ce va oferim? Povestile noastre s-au nascut din dorinta de a face ceva educativ pentru cei mici dar si de a-i distra, inveseli si binedispune. Ele cuprind subiecte placute, au si putin umor pentru a pastra viu interesul copiilor pana la sfarsit. Povestile sunt inspirate din fabule traditionale. Fiecare poveste cuprinde cantecele vesele, cu sfaturi, substraturi si indemnuri. Ne-am dorit sa avem un produs finit de calitate de care sa se bucure copiii de pretutindeni.
„Zburdalici” este personajul principal al povestilor noastre, un baiat voios si zburdalnic, vioi si neastamparat care impreuna cu catelul sau Boti, exploreaza lumea povestilor si indeamna copiii sa nu renunte la visul lor, sa fie veseli, sa fie mai bucurosi. De asemenea, ii indeamna pe copii sa fie sinceri, sa invete cat mai multe limbi straine, sa iubeasca natura si sa ocroteasca mediul inconjurator. Prin povestile noastre incercam sa cultivam copiilor nevoia de a oferi ajutorul atunci cand se solicita, le vorbim despre importanta iertarii, despre bunatate dar si responsabilitate si respect. La finalul spectacolului discutam cu copiii despre morala povestilor si despre ceea ce au retinut.
Care este povestea papusilor Muppets? Avem povesti vesele si colorate spuse cu ajutorul popularelor papusi gen Muppets, papusi foarte frumoase, de care copiii nu se sperie, ba chiar ajung sa le indrageasca si sa isi doreasca sa achizitioneze astfel de papusi in urma vizionarii spectacolelor noastre de teatru. Fiecare poveste are decorul ei si in jur de 20 papusi Muppets. Papusile pe care noi le folosim sunt papusi care deschid gurile si se sincronizeaza cu ceea ce vorbim, papusi pe care le bagam pe o mana printr-un traseu special conceput de unde controlam capul si gura iar gesturile mainilor le controlam cu cealalta mana. In tot acest timp, un factor important il detine mentinerea contactului vizual cu copiii. Aceste papusi au aparut pentru prima data in America acum aproximativ 60 de ani si se bucura in continuare de o mare popularitate in randul celor mici dar si al celor mai mari.
De ce teatru de papusi la orice eveniment? Teatrul nostru, fiind unul portabil, poate fi sustinut oriunde. Sustinem spectacole in scoli si gradinite, la petreceri aniversare sau organizate de corporatii, acasa la copii dar si in aer liber. La fel de bine puteti alege povestile noastre la petrecerile cu tematica (legate de de mancatul sanatos si nutritie, ecologie si mediul inconjurator, anotimpuri, sarbatori traditionale si internationale, zilele oraselor sau 1 Iunie, Craciun sau sfarsit de an, viata la tara si animalele domestice, traditii si obiceiuri romanesti).
De ce este teatrul nostru diferit? Pentru ca este teatru de papusi ca „alta data” unde papusile interactioneaza direct cu copiii, ii distreaza si ii amuza. La ziua de nastere al copilului, papusile ii vor canta un altfel de „La multi ani” pe ritmuri latino, vor dansa impreuna cu sarbatoritul si cu ceilalti invitati, transformandu-i ziua de nastere in cea mai speciala zi.
In timpul spectacolelor incercam să dam viaţă păpusilor noastre si copiii sa simta acest lucru. Povestile noastre se preteaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 10 ani.
Chiar si parintii care stau pe margine si participa inactiv la spectacolele noastre de teatru sunt cuprinsi de melancolia copilariei si se regasesc in povestile noastre. Invatam multe lucruri de la copii, de exemplu cum sa avem mai multa rabdare si sa apreciem lucrurile marunte din viata noastra.
Precum spunea si Christopher Morley „Avem ghinion cu copiii nostri. Cu totii ajung sa se faca mari”. Toti ne dorim sa ramanem mereu copii iar invatarea prin joc, muzica si teatru merita folosita din plin pentru ca aceste activitati au un obiectiv bine tintit pentru ca cei mici sa se bucure de o dezvoltare plenara.
Echipa are nevoie de 15 minute inainte de spectacol si alte 15 minute dupa spectacol pentru montarea respectiv demontarea ansamblului. Ansamblul teatrului de papusi are un gabarit fix si pentru o vizualizare optima este necesar un spatiu minim.
Repertoriu:
1. „Fructele si legumele, prietenele noastre”
- „La bunica in ograda”
- „Poveste de iarna”
- „Anotimpurile in competitie”
„Baiatul care a strigat: Luupul!”-
„Bolovanul din mijlocul drumului” -
„Hai sa fim ecologisti!” -
„Sa cunoastem o vedeta!”
„Sunt mandru ca sunt roman
10.”Duel muzical intre generatii”